Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

Meterstanden aflezen

In de meeste huizen hangt de energiemeter in de meterkast. Er zijn heel wat verschillende meters. Op deze pagina hebben we de meters die het meeste voorkomen op een rijtje gezet. Per meter zie je hoe je de meterstanden kunt aflezen.


Geef je meterstanden direct door

Als je klikt op de link in de meterstanden e-mail die je van ons hebt ontvangen, wordt je referentienummer automatisch ingevuld. Wil je zeker weten dat we je meterstanden hebben ontvangen? Vul je e-mailadres in, dan krijg je meteen een bevestiging.

Stroommeter met één telwerk

Dit is een enkele stroommeter. Je verbruik lees je af in het telwerk. Het cijfer achter de komma kun je negeren.

 


meterstanden aflezen

Stroommeter met twee telwerken

Dit is een dubbele stroommeter. Geef altijd beide meterstanden door.
• Elektriciteit I (T1) is het bovenste of het linkertelwerk. Deze meterstand vul je in bij Elektriciteit I.
• Elektriciteit II (T2) is het onderste of het rechtertelwerk. Deze meterstand vul je in bij Elektriciteit II.

 


meterstanden aflezen

 

Digitale stroommeter met vier telwerken 

Dit is een digitale stroommeter. In het display zie je vier verschillende meterstanden. Bij sommige meters wisselen de meterstanden elkaar af. Bij andere kun je met een knop naar een volgende meterstand gaan.
• T1: Deze meterstand vul je in bij Elektriciteit I.
• T2: Dit getal vul je in bij Elektriciteit II.
• T3 en T4: deze meterstanden zijn alleen van toepassing als je energie teruglevert (bijvoorbeeld van zonnepanelen) aan het net.


meterstanden aflezen

 

 

Slimme meter

Een slimme meter geeft je meterstanden automatisch via je netbeheerder door. Jij hoeft dat dus niet meer te doen. Alleen bij een storing kunnen we er wel eens om vragen. Geef dan de meterstanden aan ons door.

 


meterstanden aflezen

Gasmeter

Een gasmeter heeft altijd één telwerk. De drie cijfers achter de komma (in het rode vlak) hoef je niet door te geven.

 


meterstanden aflezen

Inzicht in je verbruik via de Oxxio App

Inzicht in je energieverbruik is de eerste stap naar besparen. Dat komt goed uit: met een slimme meter houd je je verbruik supermakkelijk bij via de Oxxio App. Check daar bijvoorbeeld je verbruik per uur. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is toestemming geven zodat we je meterstanden dagelijks via je netbeheerder ontvangen. Een fluitje van een cent: open de Oxxio App, ga naar Menu > Instellingen (het tandwieltje rechtsboven) > Privacy. Klik bij ‘Uitlezen slimme meter’ op toestemming geven en bevestig daarna je akkoord.

Traditionele meter

Dan is je verbruik bijhouden iets meer handwerk, maar even nuttig! Gewoon op gezette tijden zelf je meterstanden invoeren in de Oxxio App kan je een hoop inzicht geven. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je je thermostaat een week een graadje lager zet? Check het zelf!

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.Naar de klantenservice