Overstappen naar energie van Oxxio – zo werkt ‘t

Overstappen van energieleverancier wordt vaak als gedoe gezien. Het tegendeel is waar. Met de overstapservice van Oxxio is je overstap zo geregeld. Dan is minder betalen, zo gepiept.

Wij regelen je overstap van A tot Z
Je komt geen moment zonder stroom en gas te zitten
Gratis overstapservice
1

Zorgeloos overstappen naar Oxxio: aanmelden

Bereken het beste aanbod en de voor voordeligste energietarieven jou en meld je snel online aan. Geef je gegevens door, check de voorwaarden en bevestig je aanmelding. Eenvoudiger kan niet!

Met spoed overstappen van energieleverancier? Ook dat kan! Vraag bij ons een spoedaanvraag energie aan en je hebt binnen 2 dagen stroom en gas van Oxxio.

Download meteen de Oxxio App!
Je kunt direct bij aanmelding een persoonlijk account aanmaken in de Oxxio App. Hier volg je eenvoudig de status van je aanmelding. Zo weet je precies wanneer je energie van Oxxio ontvangt. Easy, toch?

Welcome phone

2

Je Oxxio-contract met de startdatum en je termijnbedrag

Ongeveer 2 dagen na je overstapaanvraag ontvang je van ons een mail met je Oxxio-contract en alle belangrijke voorwaarden op een rij.

In deze mail vind je ook:

Wanneer Oxxio je energielevering start
Wat je termijnbedrag wordt
Hoe je termijnbedrag tot stand komt

Vanaf dit moment heb je een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode kun je je contract kosteloos annuleren.


3

Meterstanden doorgeven

Een dag voordat je energie van Oxxio krijgt, mailen we je met de vraag om je meterstanden door te geven. Hierin leggen we je uit hoe je dit eenvoudig online doet. Doe dit binnen 5 dagen, want je meterstanden zijn het startpunt van de energielevering. Heb je een slimme meter? Dan ontvang je geen mail van ons en gaat alles automatisch.


4

Wij zeggen je oude energiecontract op

Dit doen we na je bedenktijd van 2 weken. En natuurlijk alleen als je nog een oude overeenkomst bij een andere energieleverancier hebt. Jij hoeft hiervoor niets te doen. Met de Oxxio-overstapservice is het zo gefixt en jij zit natuurlijk geen moment zonder energie.

Verhuizen? Oxxio verhuist graag met je mee!
Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? Ook dan kun je gemakkelijk naar Oxxio overstappen. Vraag bij Oxxio energie aan voor je nieuwe woning en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag. In de tussentijd is altijd energie in je nieuwe woning aanwezig, dus je hoeft niet in het donker te klussen. Let op: Als je op je oude adres nog een energiecontract hebt bij een andere leverancier, dan moet je deze wel zelf opzeggen.


5

Start levering

Je ontvangt energie van Oxxio en kan nu gebruik gaan maken van de handige functionaliteiten in de Oxxio App. Zo houd je dankzij overzichtelijke grafieken en slimme tools je energieverbruik in de gaten en regel je andere energiezaken ook gemakkelijk zelf.

Zo geregeld met de overstapservice

Met de overstapservice van Oxxio heb je meestal binnen 6 weken na aanmelding energie van Oxxio. Heb je nog een overeenkomst bij een andere leverancier? Vermeld bij je aanmelding dan de einddatum van die overeenkomst. Zo voorkomen we dat je een opzegboete moet betalen aan je oude leverancier.

Wil je binnen 2 dagen stroom en gas van Oxxio? Dien dan een spoedaanvraag energie in.

Woman opening the door

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen of ben je onvoldoende geholpen? Stel dan zelf je vraag.