• Home
  • Klantenservice
  • Opzegvergoeding

Wanneer vraagt Oxxio om een opzegvergoeding?

Als je een overeenkomst voor de levering van stroom en/of gas hebt afgesloten met een vaste looptijd, dan is dat voor ons ook écht een afspraak. Wil je deze overeenkomst tóch voortijdig beëindigen? Dan kunnen we hiervoor een vergoeding vragen. In dit geval brengen we een opzegboete bij je in rekening.

Waarom vraagt Oxxio een opzegboete voor energie?

Dit is een vergoeding aan Oxxio als je je contract voor de einddatum van de vaste looptijd verbreekt. Dat is nodig omdat Oxxio al kosten heeft gemaakt. We kopen namelijk energie in voor de gehele looptijd van je overeenkomst. Ter verduidelijking: het is een opzegvergoeding voor Oxxio, maar een opzegboete voor jou.

De hoogte van je opzegboete

De hoogte van de opzegvergoeding aan Oxxio is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.
Je energiecontract loopt nog:Opzegvergoeding aan Oxxio per
energieproduct (stroom en gas):
Minder dan 18 maanden€ 50,00
18 tot 24 maanden€ 75,00
24 tot 30 maanden€ 100,00
Meer dan 30 maanden€ 125,00

Wanneer betaal je geen opzegboete aan Oxxio?

Als je per de einddatum van de vaste looptijd van je overeenkomst of daarna opzegt, dan betaal je natuurlijk geen opzegvergoeding aan Oxxio. Je kunt bij Oxxio een overeenkomst afsluiten met een vaste looptijd van 1 of 3 jaar . Sluit je na die periode geen nieuw één- of meerjarig contract af, dan blijven we je natuurlijk gewoon energie leveren. Je ontvangt dan automatisch nieuwe tarieven die horen bij een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Je kunt ook bewust kiezen voor een contract voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn van een contract voor onbepaalde tijd is 9 dagen.Wil je weten wat voor type overeenkomst je hebt of ben je benieuwd wanneer de vaste looptijd van je contract eindigt? Je checkt het supersnel in de Oxxio App.

Vergoedt Oxxio de opzegboete van je oude leverancier?

Stap je over naar Oxxio en beëindig je daarmee je overeenkomst met je vorige leverancier vóór de afgesproken einddatum? Dan mag je vorige leverancier daar ook een opzegboete voor in rekening brengen. Oxxio vergoedt deze opzegboete niet.
Overstappen naar Oxxio