cal_formPage 1PathPathlogoFill 19

Oxxio opzeggen?

We vinden het natuurlijk erg jammer dat je erover denkt om je energiecontract met ons op te zeggen. Heb je je goed georiënteerd, gecheckt of je geen opzegvergoeding hoeft te betalen en weet je zeker dat je weg wilt? Maak dan een terugbelafspraak met ons, dan helpen we je om je opzegging in orde te maken. Opzeggen via e-mail kan ook.

Wat is de opzegtermijn van je energiecontract?

De opzegtermijn van je energiecontract is 30 dagen. Loopt de vaste looptijd van je overeenkomst af en horen we niets van je? Dan blijven we je natuurlijk gewoon energie leveren. Je ontvangt dan automatisch nieuwe tarieven. Ze zijn 1 jaar geldig en horen bij een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je tussentijds op mag zeggen.

Als je opzegt voor het einde van de vaste looptijd van je overeenkomst, en dus je contract verbreekt, dan brengen we een opzegvergoeding (een boete) in rekening. Als je opzegt, kan het zijn dat we nog termijnbedragen van je rekening afschrijven. Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat die op je eindnota verrekend worden, zodat je nooit teveel betaalt.

Waar vind ik de einddatum van mijn energiecontract?

De datum waarop je energiecontract afloopt, kun je gemakkelijk achterhalen in de Oxxio App. Bij het menu ‘Contract Info’ vind je terug tot wanneer je energietarieven geldig zijn. Dit is ook de einddatum van je energiecontract.

Hoe hoog is de opzegvergoeding bij Oxxio?

Loopt je overeenkomst nog:

  • minder dan 18 maanden? Dan betaal je € 50 per product.
  • tussen de 18 en 24 maanden? Dan betaal je € 75 per product.
  • tussen de 24 en 30 maanden? Dan betaal je € 100 per product.
  • meer 30 maanden? Dan betaal je € 125 product.

Lees meer over de opzegboete

Is je energiecontract opzeggen wel een goed idee?

Ga je samenwonen, heb je een ander aanbod gekregen of ben je je aan het oriënteren? Ook dan is het slim om even met Oxxio te bellen en niet direct je energiecontract op te zeggen. Wij kunnen je vertellen waar je op moet letten. Wat je daarna beslist, dat is aan jou.