Ben je al klant? Ook dan geldt onze vaste prijs! Lekker voorspelbaar. Check hier je verlengaanbod.

Alles over betalen

We maken het je zo makkelijk mogelijk om je maandelijkse termijnbedrag en je jaarnota te betalen: via automatische incasso. Op deze pagina lees je hoe dat werkt én wat de mogelijkheden zijn als je een betaling mist.

Betalen, zo werkt het

Bij ons betaal je via automatische incasso. Daar geef je toestemming voor als je klant wordt. Zo heb je geen omkijken naar je betalingen. Voor de afschrijving van je termijnbedrag kun je zelf een dag in de maand kiezen. Dit doe je in de Oxxio App of in Mijn Oxxio. De datum waarop je je jaarnota ontvangt, zie je ook in de app.

Als je een betaling hebt gemist

Het kan gebeuren dat er een keer te weinig geld op je rekening staat op het moment dat wij het bedrag willen afschrijven. Is de automatische incasso mislukt, dan kun je je nota alsnog eenvoudig zelf met iDEAL betalen in de Oxxio App of Mijn Oxxio.  

Geen fan van iDEAL? Maak het bedrag dan zelf over naar rekeningnummer NL56 ABNA 0606 0601 11 t.n.v. Oxxio Nederland BV (ABN AMRO te Rotterdam). Vermeld altijd je klantnummer bij je overschrijving. Wij zorgen dan dat je betaling goed wordt verwerkt.  

Let op: Wil je de waarborgsom aan Oxxio betalen? Maak deze dan alleen naar ons over via de speciale AcceptEmail, die je van ons hebt ontvangen. 

Wat er gebeurt als je niet betaalt

Is de automatische incasso mislukt? Dan ontvang je van ons een e-mail met een betalingsherinnering. Lees welke stappen wij ondernemen wanneer een betaling aan ons uitblijft. En welke stappen je zelf kunt zetten.

Als betalen echt niet lukt 

Betalingsregeling afspreken

Lukt het je niet om je energienota(‘s) in één keer te betalen, dan kan een betalingsregeling uitkomst bieden. Zo voorkom je extra kosten. Een betalingsregeling vraag je eenvoudig zelf aan in de Oxxio App of Mijn Oxxio.

Geldfit

Heb je meer hulp nodig dan een betalingsregeling? Ga dan naar Geldfit.nl/energie en ontdek wat jij kan doen. Krijg gratis advies van een energie- of budgetcoach. Controleer op welke financiële regelingen je mogelijk recht hebt en krijg hulp bij het aanvragen ervan. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Schuldhulpverlening

Bij betalingsproblemen kun je ook schuldhulpverlening bij je gemeente aanvragen. Krijg je al schuldhulpverlening of heb je hiervoor een aanvraag bij je gemeente ingediend? Laat je schuldhulpinstantie dan zo snel mogelijk contact met ons opnemen via bijzonderbeheer@oxxio.nl.