Compenseer je CO₂ uitstoot voor een schonere wereld

Het is niet grijs, niet groen, maar CO₂-Gecompenseerd Gas. Daarmee kun jij je steentje bijdragen aan het klimaat. Als je thuis gas verbruikt, komt er CO₂ vrij. Deze CO₂-uitstoot is schadelijk voor onze planeet. Met jouw keuze voor CO₂-Gecompenseerd Gas kunnen wij investeren in projecten die de uitstoot van het gasverbruik compenseren. Op naar een schonere wereld.
Weegschaal CO2 gecompenseerd gas
Met jouw keus voor CO₂-Gecompenseerd Gas help je deze uitstoot te compenseren

Wat is CO₂-Gecompenseerd Gas?

CO₂-Gecompenseerd Gas is eigenlijk gewoon aardgas, maar de CO₂-uitstoot die vrijkomt wordt gecompenseerd. Die compensatie is simpel en kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door bomen te planten of door te investeren in duurzame projecten. Hierdoor worden CO₂-rechten verworven. Elke energieleverancier kan zelf bepalen welke CO₂-rechten er gekocht worden om het gasverbruik van klanten te compenseren. Wij steunen onder andere projecten voor bosbehoud. Bosbehoud is erg belangrijk, omdat planten en bomen de lucht zuiveren van CO₂. 

Bosbehoud in Peru

Met jouw keuze voor CO₂-Gecompenseerd gas steun je het REDD+ Cordillera Azul-project in Peru en help je de natuur, de bevolking en de lokale economie. In het bijzonder zorgt het Cordillera Azul-project voor:

   • Ruim 22 miljoen ton minder CO₂-uitstoot in de wereld
  • Bescherming van 1.6 miljoen hectare aan bedreigd bos in de Amazone
  • Bescherming aan 28 bedreigde diersoorten
  • Creëren van 716 banen voor de lokale bevolking
  • Ondersteuning van 24 duurzame, lokale bedrijven

 

Wil jij bijdragen aan een schonere wereld?

Nog meer mooie projecten

We investeren ook in andere projecten om gasverbruik te compenseren, zoals deze twee.


Efficiënte cookstoves in Ghana
Ruim één derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op open vuur, zo ook in Ghana. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar het zorgt ook voor veel CO₂-uitstoot. Dat kan beter! Hoe? Door de traditionele kookpotten te vervangen door cookstoves. Zo wordt er maar liefst 25% minder houtskool gebruikt, wat een daling van 25.000 ton in CO₂-uitstoot betekent! Dit project heeft het Gold Standard-keurmerk.


Behoud biodiversiteit in Peru
In Peru wordt het tropisch regenwoud bedreigd. Dankzij het Tambopata-Bahuja Biodiversiteitsreservaat wordt bijna 600.000 hectare bos beschermd. En dat is niet het enige: ook de lokale bevolking wordt ondersteund, bijvoorbeeld door hulp aan boeren bij duurzame cacaoproductie. Dus, goed voor het leefgebied voor bedreigde dieren in het wild, duurzame economische ontwikkeling én CO2-reductie. Dat is met recht een win-win situatie! Dit project heeft het Verified Carbon Standard keurmerk.  
 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de klantenservice