Help mee CO₂ te verminderen

Ons klimaat is aan het veranderen. Steeds vaker krijgen we te maken met extreme weersomstandigheden zoals droogte of juist een teveel aan water. Daarom is het van belang dat we wereldwijd onze CO₂-uitstoot beperken.

Met Oxxio CO₂-gecompenseerd gas kun je als klant ook een steentje bijdragen om zo samen de uitstoot van CO₂ te beperken. Je ondersteunt dan een project in Peru dat zich samen met de lokale bevolking inzet voor het verminderen van CO₂ die in de lucht komt. 
Weegschaal CO2 gecompenseerd gas
Met jouw keus voor CO₂-Gecompenseerd Gas help je deze uitstoot te compenseren

Zo verminderen wij de CO₂-uitstoot

CO₂ komt vrij bij de verbranding van bijvoorbeeld aardgas. Een brandstof die ook vaak wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit of warmte. Om de CO₂ uitstoot te beperken zet Oxxio zich, als onderdeel van Eneco, in op de overstap naar duurzame bronnen voor elektriciteit en warmte. Dit doen wij vanuit onze ambitie om in 2035 klimaatneutraal te zijn in de landen waar wij actief zijn (Nederland, België en Duitsland). Voor het behalen van onze ambitie zetten wij sterk in op CO₂-reductie en in beperkte mate op CO₂-verwijdering. Hiermee zijn we ook consistent met de definitie van het net zero emissions target van de Science Based Targets initiative (SBTi).

Bijdragen aan impactvolle CO₂-projecten

Als klant kun je ook bijdragen aan het verminderen van de CO₂-uitstoot door bijvoorbeeld minder gas te verbruiken. Dit is echter niet voor iedereen mogelijk. Wil je toch een verschil maken in de hoeveelheid CO₂ die er in de lucht komt? 
Je kunt er bij Oxxio voor kiezen om bij te dragen aan een project in Peru waarmee minder CO₂-uitstoot plaatsvindt en door behoudt van bossen ook de opname van CO₂ behouden blijft. 

Het REDD Project in het Cordillera Azul National Park
Het Peruaanse Cordillera Azul Nationaal Park is een beschermd natuurgebied waar dankzij het REDD Project maatregelen zijn getroffen die hebben geleid tot een effectieve bescherming van het park en haar uitgebreide, waardevolle biodiversiteit. Onder meer door een goede parkbeheerinfrastructuur, het stabiliseren van landgebruik en het investeren in de ontwikkeling van de biodiversiteit. Dankzij de inzet van het project wordt ook zoveel mogelijk ontbossing voorkomen in het gebied dat is aangewezen als bufferzone van het natuurgebied.

Klik hier voor meer informatie over het project.

 
Internationaal erkend keurmerk
Het project waar we in investeren heeft een internationaal erkend keurmerk; het Verified Carbon Standard keurmerk. Projecten met dit keurmerk zorgen gegarandeerd voor CO₂-vermindering.

Een duurzamere keuze
Voor een euro per maand kun jij ook bijdragen aan deze effectieve projecten waarmee we werken aan het verminderen van CO₂. En dat is goed voor mens en natuur in Peru, maar ook voor ons. Want minder CO₂ in de lucht, daar hebben we allemaal voordeel van. 

Verminderen in plaats van compenseren
Met Oxxio CO₂-gecompenseerd gas kun je niet je eigen CO₂ uitstoot compenseren. Het schadelijke effect van CO₂ is er wanneer dit in de lucht komt. We kunnen wel met elkaar werken aan het beperken van onze uitstoot. Dat is ook waar Oxxio CO₂ gecompenseerd gas zich voor inzet. 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Onze klantenservice helpt je graag verder.Naar de klantenservice