Lampje

Datalek bij leverancier Oxxio

14 juni 2024
Een klein deel van de klanten van Oxxio ontvangt post per papier. Dit versturen wij via het bedrijf AddComm, dat helaas op 17 mei is gehackt. Onbevoegden hebben hierdoor toegang verkregen tot klantgegevens van Oxxio.

Vanzelfsprekend hebben we de Autoriteit Persoonsgegevens en de betrokken klanten geïnformeerd. Wij betreuren dat er door deze hack klantgegevens zijn gelekt en wij onderhouden nauw contact met AddComm rondom de situatie.

Ontvang je van Oxxio papieren post en heb je twijfels over de inhoud?


Controleer dan het klantnummer, controleer de opmaak op juiste logo’s (vergelijk de brief eventueel met eerder ontvangen brieven) en reageer niet op verzoeken om persoonlijke informatie te delen. Bij twijfel kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen, zodat wij samen de inhoud van de brief kunnen controleren.

Alleen papieren poststukken


AddComm is een bedrijf dat poststukken verwerkt voor veel verschillende bedrijven actief in onder meer energie, (semi-)overheidsdiensten, drinkwater, woningverhuurders en banken. Ook Oxxio werkt met AddComm samen voor de verzending van papieren poststukken. Voor digitale post geldt dit bericht niet.