• Home
  • Klantenservice
  • Verbruiksupdate

Meer inzicht met het Maandelijks Energierapport

We hebben de Verbruiksupdate vernieuwd en omgedoopt tot het Maandelijks Energierapport. Je krijgt hiermee iedere maand een update in plaats van om de maand. Waarom? Maandelijks inzicht in het energieverbruik brengt het verbruik (en dus de kosten) met gemiddeld 3% (in Nederland) omlaag. Dat levert iets op! Hoeveel gemiddeld? Lees meer over het onderzoek.Heb je een slimme meter en ben je energieklant van Oxxio, dan ontvang je het Maandelijks Energierapport. Dit rapport geeft je inzicht in je energieverbruik. Je ziet namelijk precies hoeveel je de afgelopen periode hebt verbruikt. En je kunt jezelf eenvoudig vergelijken met een gemiddeld huishouden met een vergelijkbare woonsituatie. Zo weet je of je het goed doet en of er ruimte er is voor besparing.Wil je nog meer inzicht in je verbruik? Check dan regelmatig de Oxxio App.

Je energieverbruik vergelijken met anderen

In de tabel hieronder zie je hoe je het doet ten opzichte van andere, vergelijkbare huishoudens. Zo weet je precies of je goed zit met je energieverbruik, of dat het nog beter kan.
Gemiddeld stroomverbruik per kWh
per jaar
Gemiddeld gasverbruik per m3
per jaar
1 persoonshuishouden1920 kWhVrijstaande woning2300 m3
2 persoonshuishouden3000 kWhTwee onder 1 kap1750 m3
3 persoonshuishouden3609 kWhHoekwoning1480 m3
4 persoonshuishouden4161 kWhTussenwoning1240 m3
5 persoonshuishouden4371 kWhFlat/appartement870 m3
Gemiddeld3300 kWhGemiddeld1300 m3

Ook tussentijds je energieverbruik bekijken

Wil je weten hoeveel stroom en gas je verbruikt en of je nog op koers ligt met je termijnbedrag? Download dan de gratis Oxxio App. In de app zie je precies hoeveel stroom of gas je verbruikt. Per maand, dag en met een slimme meter zelfs per uur! Bovendien kun je met de Jaarcheck zien of je verbruik nog in lijn ligt met je maandelijks termijnbedrag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan aan het einde van het jaar. Als je nog geen slimme meter hebt, kun je eenvoudig zelf je meterstanden doorgeven in de app.