Alles over de slimme meter

Een slimme meter registreert hoeveel stroom en gas je verbruikt en geeft de meterstanden automatisch aan ons door. Zo simpel is dat.Slimme meter uitlezen? Easy! Meld je slimme meter aan in de Oxxio App.

Altijd en overal inzicht in je verbruik
Nooit meer je meterstanden doorgeven

Download app in App store

Oxxio App - verbruik

Wat is een slimme meter?

Elk huis in Nederland krijgt een slimme meter, tenzij je dat niet wilt natuurlijk. Netbeheerders zijn er sinds januari 2015 volop mee aan de slag. In 2020 heeft het merendeel van de huishoudens zo’n slimme meter.Een slimme meter registreert hoeveel stroom en gas je verbruikt en is geschikt voor zowel enkel- als dubbeltarief. Ook als je zelf energie opwekt, bijvoorbeeld via zonnepanelen, registreert een slimme meter hoeveel je teruglevert. Al deze informatie wordt op afstand gedeeld met de netbeheerder.
Slimme Meter

De voordelen van een slimme meter

Je slimme meter uitlezen. Easy!

Je slimme meter uitlezen. Easy!

Meterstanden doorgeven, hoeft niet meer. Een slimme meter is verbonden met de netwerkbeheerder en informeert Oxxio over je verbruik. Kun jij lekker achterover leunen...
Gouden combi met je Oxxio App

Gouden combi met je Oxxio App

Met je slimme meter en de gratis Oxxio App weet je alles over je energieverbruik. Doe de Jaarcheck in de App en voorkom verrassingen op je jaarnota.
Inzicht in je verbruik

Inzicht in je verbruik

Lekker overzichtelijk: je energieverbruik per maand in een grafiek. Deze informatie komt van je slimme meter, dus je weet zeker dat het klopt.

Heb ik een slimme meter?

Checken of je al een slimme meter hebt? Download de gratis Oxxio App en ga in het menu van de app naar ‘Contractinfo’. Onder het kopje ‘Netbeheerder’ zie je het type meter terug: een slimme meter of een traditionele meter. Of ga in 'Mijn Oxxio' naar ‘Mijn producten’. Ben je geen klant bij ons, dan kun je het checken bij je netbeheerder.Nog geen slimme meter? Jouw netbeheerder weet de planning voor jouw adres. De plaatsing van een slimme meter kost niets, tenzij je ‘m eerder wilt dan gepland.
Holding Phone