cal_formPage 1Page 1PathPathtel_icologoFill 19

Privacystatement

Oxxio vindt je privacy erg belangrijk. Bij het verwerken van je (persoons)gegevens respecteren wij deze. Zo leven wij privacywetgeving, zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens na. In ons privacystatement leggen we uit welke gegevens we verzamelen, hoe wij die gegevens krijgen, voor welke doelen ze gebruikt worden, wat jouw rechten zijn en hoe je deze kunt uitoefenen.

Oxxio is van mening dat de gegevensbescherming van essentieel belang is voor alles wat we doen. Persoonsgegevens van (ex)klanten, respondenten en prospects worden dan ook zo goed en zorgvuldig mogelijk behandeld en beveiligd.

Onze gegevensverwerking is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Den Haag.

Verwerken van persoonsgegevens

Als je producten of diensten van Oxxio afneemt, leggen wij je (persoons)gegevens vast. Jouw gegevens gebruiken we om je aanmelding te beoordelen, je overeenkomst met ons aan te gaan en uit te voeren. Ook gebruiken we je gegevens voor onze dienstverlening (waaronder maar niet uitsluitend het uitvoeren van crediteuren- en debiteurencontrole, het behandelen van geschillen, vragen en klachten en het verrichten van analyses van persoonsgegevens ten behoeve van statistische en wetenschappelijke doeleinden) en om je te informeren over nieuwe producten en diensten. Oxxio houdt hierbij rekening met je voorkeuren. Wil je liever geen informatie meer over nieuwe producten en/of diensten? Geef dit dat door in de Oxxio App of online via Mijn Oxxio.

Oxxio App

Heb je een slimme meter en gebruik je de Oxxio App, dan gebruiken we je (meet)gegevens om je inzicht te geven in je energieverbruik. Oxxio is naast energieleverancier met ACM-vergunning ook gecertificeerd als Onafhankelijke Dienstenaanbieder. Hierdoor zijn wij gemachtigd meetgegevens op te vragen bij Energie Data Service Nederland(EDSN). Dit geldt voor klanten en niet-klanten en doen wij alleen nadat je ons hier toestemming voor hebt gegeven.

Ook wordt onze app ondersteunt door HomeKit van Apple. Alleen als je toestemming geeft voor HomeKit in de app, dan krijgt de Oxxio App toegang tot jouw apparaten die ook HomeKit ondersteunen, waardoor je via de app je apparaten kan besturen.

Klikgedrag

Op de website van Oxxio worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina's. Hierbij identificeren wij de bezoeker niet. Wij gebruiken deze gegevens om voor jou meer gerichte informatie op de site te kunnen plaatsen. Zo kan Oxxio de website en de dienstverlening verder verbeteren.

Bij het online aanbieden van onze diensten maakt Oxxio gebruik van cookies. Dit is een simpel klein bestandje met gegevens dat met jouw bezoek aan deze website wordt meegestuurd. Door je browser wordt dit op de harde schijf van je computer, tablet of mobiele telefoon opgeslagen.

Oxxio gebruikt cookies om:

  • Je zo goed mogelijk te informeren over onze producten en diensten. Zo krijg je informatie te zien die voor jou het meest relevant is.
  • Eerdere voorkeuren op te vragen.
  • Onderzoek te doen, om de website te optimaliseren en gebruiksvriendelijker te maken.

Sommige cookies zijn noodzakelijk. Door deze cookies kun je gebruikmaken van functionaliteiten op de website, bijvoorbeeld voor het gebruik van het online klant worden en verhuizen en om inloggegevens van Mijn Oxxio te onthouden.

Als je op deze link klikt krijg je een overzicht van cookies die op je computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst als je onze website en de bijhorende functionaliteiten raadpleegt.

Beveiliging

Oxxio heeft maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen onrechtmatige verwerking, op welke manier dan ook. We streven de grootst mogelijke nauwkeurigheid na en houden rekening met nieuwe technieken, de kosten van implementatie, de risico's van de gegevensverwerking en de aard van de gegevens. De maatregelen zijn ervoor om onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens te voorkomen.

Links naar andere sites

Op de site van Oxxio staat een aantal links naar websites van derden. Oxxio kan geen verantwoordelijkheid dragen voor de wijze waarop die partijen omgaan met je gegevens. Lees hiervoor het privacystatement van de website die je bezoekt, als die er is.

Wat zijn je rechten?

Je hebt recht om aan Oxxio te vragen of er persoonsgegevens van je worden verwerkt. Als dit het geval is, kun je ons verzoeken om een schriftelijk overzicht van die gegevens. Ben je van mening dat je gegevens niet juist zijn of dat Oxxio je gegevens niet mag verwerken? Dan kun je Oxxio verzoeken om je gegevens te wijzigen of te verwijderen.

Binnen uiterlijk 4 weken laat Oxxio je weten in hoeverre Oxxio aan je verzoek kan voldoen. Stuur je verzoek aan Oxxio o.v.v. privacy aan Oxxio Nederland bv, Postbus 100, 3000 AC Rotterdam.

Wijzigingen

Oxxio behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacystatement. Check daarom regelmatig het actuele privacystatement op Oxxio.nl.

Rotterdam, 9 januari 2017