• Home
  • Klantenservice
  • Stijgende energieprijzen

Stijgende energieprijzen, wat betekent dit voor jou?

De energiemarkt is volop in beweging en in het nieuws. Op dit moment stijgen de prijzen van energie, vooral van gas. Of je hier iets van merkt hangt af van je huidige energiecontract.

Heb je een 1- of 3-jarig contract?

Met een vast contract blijven je leveringstarieven tot de einddatum van je contract gelijk. Is de einddatum nog niet in zicht, dan krijg je voorlopig niet met stijgende energietarieven te maken. Je zit dan goed en hoeft niets te doen.

Benieuwd naar je huidige tarieven en tot wanneer ze gelden?

Dit en meer vind je in de Oxxio App. Kies in het menu voor ‘Contractinfo’ en kijk bij ‘Tarieven’. Of ga naar Mijn Oxxio en kijk bij ‘Mijn producten’.

Loopt je contract binnen 60 dagen af?

Dan kun je voor een nieuw vast contract kiezen. Hebben we een interessant verlengaanbod voor je, dan vind je dat op Oxxio.nl/verlengen. Liever niet? Geen zorgen, na afloop van je huidige contract blijven we je gewoon energie leveren. Je gaat dan automatisch over op het product LosVast. We informeren je ruim een maand van tevoren per e-mail over de bijbehorende tarieven. Goed om te weten:

  • De LosVast-tarieven gelden 1 jaar lang. Ze kunnen in principe niet tussentijds stijgen.
  • Met LosVast heb je de vrijheid om op elk moment kosteloos op te zeggen of een nieuw contract af te sluiten. Erg fijn als de tarieven gaan dalen.

Heb je een variabel of Modelcontract?

Met een contract voor onbepaalde tijd kunnen je tarieven jaarlijks op 1 januari en 1 juli wijzigen. Het ziet er naar uit dat de tarieven per 1 januari 2022 stijgen. Ongeveer een maand van tevoren zijn de nieuwe tarieven bekend en informeren we je hier per e-mail over. Goed om te weten: met een contract voor onbepaalde tijd heb je de vrijheid om op elk moment over te stappen op een 1- of 3-jarig contract.

Waardoor stijgen de energietarieven?

De afgelopen periode zijn de prijzen op de internationale energiemarkt flink opgelopen, voornamelijk de gasprijzen. Dit heeft verschillende oorzaken. Door een koud voorjaar waren de gasvoorraden vrij leeg. En ze zijn door de hogere prijzen deze zomer veel minder gevuld dan normaal. Daarnaast is er meer vraag naar gas in Azië en is er een beperkte levering vanuit Rusland.

Helaas weten we niet hoe de energieprijzen zich verder zullen ontwikkelen. Als de komende winter zacht wordt, kan de gasprijs ook weer dalen. Maar zekerheid hebben we niet. Alle energieleveranciers en klanten hebben met deze situatie te maken.

Bij Oxxio zit je goed

Zoals je van ons mag verwachten volgen we de ontwikkelingen op de energiemarkt op de voet en spelen we er continu op in. Hierdoor kunnen we jou als Oxxio-klant altijd een goed product bieden. Je energiecontract is bij ons in goede handen. En natuurlijk blijven we je energie leveren zolang jij dat wil.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen of ben je onvoldoende geholpen? Stel dan zelf je vraag.