• Home
  • Klantenservice
  • Meterstanden Uitlezen

Je slimme meter uitlezen: supersimpel

Met een slimme meter heb je direct zicht op je verbruik en hoef je nooit meer de meterkast in om je meterstanden uit te lezen. De slimme meter is namelijk verbonden met ons systeem, waardoor we ’m automatisch voor je uitlezen. Je hoeft daarom nooit meer zelf je meterstanden aan ons door te geven. Uiteraard doen we dit alleen als je Oxxio toestemming geeft om je slimme meter uit te lezen.

Wat kun je van een slimme meter aflezen?

Het is helaas niet zo dat een slimme meter je vertelt hoeveel energie je hebt verbruikt en hoe je kosten uitvallen. Een slimme meter vertelt je simpelweg alleen de energiestand. Voor inzicht in je energieverbruik gebruik je de superslimme Oxxio App. In de app zie je precies of je verbruik past bij je maandbedrag. Zo zie je bijvoorbeeld of je teveel betaalt of dat je juist meer verbruikt dan past bij het maandbedrag.

Meterstanden aflezen nieuwe stijl

Tot 2020 vervangen alle netbeheerders in fases de oude gas- en elektriciteitsmeters voor een slimme meter. Je krijgt hier vanzelf bericht over en de vervanging van je oude meter voor de slimme is in dit geval gratis.Meterstanden aflezen en doorgeven is vanaf dan verleden tijd. Bovendien kun je de slimme meter koppelen aan de Oxxio App. Dan kun je je verbruik en kosten altijd en overal bekijken.