Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

FSC-keurmerk

Sinds 2007 maakt Oxxio gebruik van papier met het FSC-keurmerk voor al het drukwerk. Dit betekent dat hout voor de papierproductie altijd afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Het FSC-keurmerk geeft dus zekerheid over de herkomst van de grondstoffen, dat deze niet afkomstig zijn uit een bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.

Over FSC

FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer) en is een onafhankelijke internationale organisatie, opgericht in 1993. Zij inspecteren en controleren wereldwijd het bosbeheer en daar koppelen zij het keurmerk aan. Oxxio helpt graag aan mee aan duurzaamheid en verantwoord bosbeheer door gebruik te maken van het FSC-keurmerk.

Toezicht op energieleveranciers

De ACM houdt in de gaten of de gedragscode ook echt wordt nageleefd. Zij beoordeelt of de consument eerlijke en juiste informatie heeft gekregen bij de keuze voor een energieleverancier. Wanneer de gedragscode wordt overtreden kan de ACM sancties opleggen.

Kijk op Energie-nederland.nl voor een overzicht van de energieleveranciers die de gedragscode hebben ondertekend.