cal_formPage 1PathPathlogoFill 19

Oxxio levert 100% windstroom

Kies je voor Oxxio, dan kies je voor groen voor de prijs van grijs. Al onze energie wordt opgewekt door windmolens in Europa. Groene energie vinden wij niet meer dan logisch, want we hebben maar 1 planeet en daar moeten we zuinig op zijn. In onze ideale wereld vindt heel Nederland groen net zo normaal als wij. Is groen voor jou ook goud? Kies dan bewust bij wie je energie koopt.

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten hoe dat dan zit met onze groene stroom. We leggen het je graag uit.

Groene stroom wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, water, zon of biomassa. En in tegenstelling tot opwekking met fossiele brandstof, komt hier geen CO2 bij vrij. Stukken beter voor het milieu!
Helaas, je krijgt geen andere stroom uit je stopcontact als je kiest voor groen in plaats van grijs. Maar met jouw aandeel draag je bij aan het vergroenen van de stroomproductie. Want hoe meer mensen vragen naar stroom uit wind en zon, hoe minder kolenstroom nodig is. Het stroomnet kun je visualiseren als een groot zwembad vol met groene en grijze stroom. En uit dat ene zwembad tappen we allemaal onze stroom. Dus hoe meer groen in het zwembad gaat, hoe minder grijs nodig is om het bad te vullen.
Alle stroom van Oxxio wordt opgewekt door windmolens in Europa. Maar waarom Europese windstroom en niet uit Nederland? De productie van betaalbare windstroom in Nederland is nog niet voldoende om iedereen te voorzien. Daarom kiezen wij voor het beste alternatief, het Europese net.
Na opwekking krijgt groene stroom een certificaat en dat kopen wij in als leverancier. Wij hebben groencertificaten (deze heten ook wel Garanties van Oorsprong) op onze naam staan. Nadat jij de groene stroom verbruikt hebt, boeken we zo’n certificaat af. Een certificaat kan dus maar 1x worden uitgegeven. Door het groencertificatensysteem weet je zeker dat de hoeveelheid groene stroom die jij hebt gekocht, wordt teruggegeven aan het net. En de overheid controleert ieder half jaar of we evenveel certificaten hebben afgeboekt, dan dat we stroom verkocht hebben. 100% groen én 100% eerlijk.

Dit is ons stroometiket

Ieder jaar publiceren wij ons stroometiket. Hierin zie je terug hoe onze stroom het jaar ervoor werd opgewekt. De overheid controleert dit jaarlijks, zodat je zeker weet dat het klopt. Ons stroometiket is heel eenvoudig, want onze stroom is 100% opgewekt door wind. Lekker duidelijk.

stroometiket

Brandstofmix diagram

 

Oxxio is onderdeel van de Eneco Groep. Wil je meer weten over het stroometiket van de Eneco Groep?

Bekijk het stroometiket van Eneco Groep

Bekijk ons aanbod van groene producten voor jou