Oxxio scoort een ‘goed’ voor de energienota

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio scoort een ‘goed’ voor de energienota
14 november 2017

Oxxio scoort een ‘goed’ voor de energienota

Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft onderzoek gedaan naar de eenvoud en begrijpelijkheid van energienota’s. Oxxio hoort bij de bedrijven die het goed doen en daar zijn we trots op. Dit betekent helder en naar ACM richtlijnen. Meer dan de helft van de energiebedrijven loopt hiermee acher en moet hier nog stappen op maken.

We zijn er blij mee dat ACM ons positief beoordeelt. Met de richtlijnen van ACM en feedback van onze klanten hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt om de nota begrijpelijker te maken.

Het is een uitdaging de energienota zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te houden. Het klinkt gek, maar het is nog best lastig. De energienota bestaat namelijk uit een hoop verschillende onderdelen, zoals leveringskosten, netwerkkosten, belastingen, meterhuur etc. Energie is een van de grootste kostenposten in een huishouden. Daarom vindt Oxxio het ook belangrijk dat mensen eenvoudig kunnen zien hoeveel ze hebben verbruikt, wat ze betalen en of dit overeenkomt met hun contract. Helder en transparant.

Meer weten over het onderzoek? Lees verder bij de ACM