cal_formPage 1PathPathlogoFill 19

Een jaar- of eindnota

Elk jaar ontvang je een gespecificeerde nota van je energiekosten, je jaarnota. En als de energielevering op jouw adres stopt, bijvoorbeeld bij een verhuizing of overstap naar een andere energieleverancier, krijg je een eindnota.

Op deze jaar – en eindnota’s verrekenen we de termijnbedragen die je betaalde, met je werkelijke energieverbruik. Je werkelijke energieverbruik berekenen we op basis van jouw meterstanden. Zijn de kosten van je verbruik hoger dan je aan termijnbedragen betaald hebt, dan moet je bijbetalen. En zijn de kosten van je verbruik lager, dan krijg je geld terug. Hebben we je meterstanden niet of niet op tijd ontvangen dan maken we een berekening. Hierdoor kan je nota hoger uitvallen dan verwacht.

Wil je je leveringsovereenkomst opzeggen voor het einde ervan? Dan brengen we je een opzegvergoeding, een boete, in rekening. We kopen namelijk al energie in voor de hele looptijd van je overeenkomst. Dit bedrag verrekenen we op je eindnota.

Alles wat je wilt weten

Welke onderdelen van mijn energienota kan ik zélf omlaag brengen en welke niet?

Je energienota wordt onder andere beïnvloedt door de hoogte van je verbruik. Hoeveel je verbruikt heeft direct invloed op de variabele leveringskosten, de regiotoeslag gas, de overheidsheffingen en vervolgens de btw die je hierover betaalt. De vaste leveringskosten, de netbeheerkosten, de vermindering energiebelasting en de service- en administratiekosten kan je niet beïnvloeden met de hoeveelheid energie die je verbruikt.

Meer over tarieven en overheidsheffingen

Hoe berekenen jullie mijn termijnbedrag?

Als je overstapt naar Oxxio, berekenen we hoeveel energie je gaat verbruiken. Daarbij kijken we naar de energie die de laatste drie jaar in jouw woning is verbruikt. We spreiden de verwachte kosten over twaalf termijnen, dit is je maandelijkse termijnbedrag.

Ieder jaar checken we of jouw termijnbedrag nog past bij je verbruik. Aan de hand van je werkelijke verbruik van het afgelopen jaar berekenen we je maandelijkse termijnbedrag voor het komende jaar. Op de jaarnota verreken we dit eerste nieuwe termijnbedrag direct, zodat je daar geen aparte nota meer voor ontvangt. Vind je het termijnbedrag te hoog of te laag? Dan kun je dit bedrag gemakkelijk aanpassen in je Oxxio Account.

Meer over het termijnbedrag

Hoe komen jullie aan de meterstanden die op mijn nota staan?

Op de jaar- of eindnota staan de meterstanden die jij hebt doorgegeven of die je slimme meter heeft uitgelezen. Het is belangrijk dat je de meterstanden op tijd doorgeeft, dan weet je zeker dat je precies betaalt wat je hebt verbruikt. Heb je geen slimme meter en heb je ook niets doorgegeven? Dan maken wij een berekening. Hierdoor kan je nota hoger uitvallen dan verwacht.

Meer over meterstanden

Waarom staat er een ander bedrag op mijn bankafschrift dan op mijn nota?

Soms blijkt op je nota dat je meer hebt betaald dan verbruikt. Dat verschil storten we terug, tenzij je nog nota’s hebt openstaan. In dat geval verrekenen we het openstaande bedrag met het totaalbedrag van je nota.

Bekijk je nota's via de Oxxio App of Mijn Oxxio

Via de Oxxio App bekijk je je nota's op het moment dat het jou uitkomt. Al je nota's van Oxxio vind je terug in de Oxxio App onder 'Inbox' of in Mijn Oxxio onder 'Mijn gegevens'.

Bekijk jouw nota’s in je Oxxio Account

Benieuwd wanneer je jouw jaarnota kunt verwachten?

Zodra je jouw meterstanden hebt doorgegeven, maken we je jaarnota op. Dit kan ongeveer 4 weken duren. Wil je weten wanneer jij jouw jaarnota precies ontvangt? Check ‘t in je oxxio account.

Zorg dat je jaarnota geen verrassing is. Weet wat je verbruikt!

Je energie in eigen hand. De handige tools in de Oxxio App laten namelijk precies zien wat je verbruikt. Per jaar, per maand en zelfs per uur. Download ‘m, stel je persoonlijke bespaardoel in en volg je voortgang.

Meer weten over de Oxxio App

We leveren 100% wind

Bij Oxxio leveren we altijd groene stroom. Dat vinden we niet meer dan logisch want we zijn zuinig op onze planeet. In 2016 ontving iedere Oxxio-klant 100% windenergie. Wil je meer weten over onze groene zaken?

Bekijk ons stroometiket